NormyISO18001, HACCP, BADANIA MIKROBIOLOGICZNE dla Twojego zdrowia i najbliższych .Skontaktuj się z nami

Wszystkim zależy na tym by to, co trafia do naszej lodówki a później do naszego żołądka było zdrowe i wartościowe. Nie chcemy mieć kłopotów z tym, co przełknęliśmy a później zjedliśmy.
Stąd też tak ważne jest żeby żywność sprawdzano i spełniała różnego rodzaju normy. W naszym państwie dba się o to by żywność była jak najlepszej jakości. Standardy takie jak iso 18001 (więcej informacji) czy Haccp pozwalają nam mieć pewność, że to, co jemy jest zdrowe. System Haccp – czyli System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli, to system, który ma na celu określić wszystkie etapy badania żywności. Co z kolei ma zapewnić bezpieczeństwo pokarmom. W jaki sposób? Zwłaszcza przez identyfikowanie pokarmów oraz oszacowanie wszelkich zagrożeń względem wymagań zdrowotnych konkretnej żywności. Ważnym elementem działania jest też zwrócenie uwagi na przebieg produkcji i obrotu żywnością. Haccp (http://www.tuv.com/pl/poland/uslugi/systemy_zarzdzania/zywnosc_pasze_zwierzece/haccp_pl/haccp.html) ma też pomóc w eliminacji zagrażających produktów, która dostały się do obrotu.


Sprawdź też

Pięć argumentów, które przybliżą Cię do kupowania ekologicznej żywności

zdrowie na talerzu
Dziennikarz: Global Panorama
Zaczerpnięte z: http://www.flickr.com
Jedzenie, jakie dostarczamy sobie każdego dnia ma znaczący wpływ na kondycję naszego ciała, ale również na samopoczucie. Warto dbać, by razem z istotnymi składnikami odżywczymi nie podawać naszemu organizmowi metali ciężkich czy trucizn.
1 2
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.