Pu-Erh - z czego głównie i w jaki sposób powstaje?

Osoby zaciekawione zbilansowanym odżywianiem, jak i również troszczeniem się o szczupłą sylwetkę, z pewnością posiadają wyśmienitą wiedzę na temat rozmaitych zbawiennych produktów. Do nich można zaliczyć chociażby czerwona herbata, która jest popularna przede wszystkim z tego, że pomaga w kuracji odchudzającej.

imbryk
Dziennikarz: o2ma
O niej i jej cechach można byłoby napisać grubą książkę, a i tak zawsze znalazłyby się jakieś ciekawostki. Z pewnością wiele osób jest zainteresowanych tym skąd się bierze taka herbata. Liście rośliny, jakie zostały zebrane, muszą być poddane procesowi fermentacji, który trwa bardzo mało czasu. Jednak jest już na tyle odpowiednie, żeby liście zabarwiły się na charakterystyczny czerwony kolor. Poza kolorem liście rośliny także zyskują zupełnie inny smak, który przez smakoszy określany jest jako ziemisty i trochę gorzki. Określana jest jako Pu-Erh i w sprzedaży z rozmaitymi dodatkami wyróżniana jest ewidentnie jako środek wspomagający zrzucanie nadwagi. Jednak nim rzeczywiście zacznie działać w organizmie osoby z otyłością, należy jeszcze umiejętnie ją przygotować. Potrzebna do tego celu jest specjalna woda, która nie będzie posiadać takich pierwiastków jak magnez i wapń. Liście wrzucamy najlepiej do ceramicznego naczynia, w którym napar parzymy przez kilka minut. Wykorzystanie konkretnej wody nie jest bez znaczenia, ponieważ właśnie dzięki temu mamy szansę aby pozbyć się cierpkiego smaku, przypominającego ziemię.
1 2
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.